08 juni 2016Nominatie Willemijn Zevenhuijzen voor VSCD-Mimeprijs

Mimespeler en actrice Willemijn Zevenhuijzen is genomineerd voor de VSCD-Mimeprijs! Ze kreeg de nominatie onder andere voor haar rollen in Het schaap Veronica en In mijn hoofd ben ik een dun meisje van NTjong en voor haar eigen productie Eitje bij MAAStd. Sinds 1986 wordt de Mimeprijs, namens de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), uitgereikt aan de persoon of groep die de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan mime in het voorafgaand seizoen.

De Mimejury over haar keuze voor Willemijn Zevenhuijzen: "Een pure, veelzijdige mimespeler die het afgelopen seizoen opviel in drie bijzondere voorstellingen waarin ze dragende rollen vertolkt: Eitje (Maas theater en dans), In mijn hoofd ben ik een dun meisje en Het schaap Veronica (beiden van NTjong). Steeds schittert ze als een fijn geslepen diamantje. Subtiel, krachtig en innemend. Met een wonderlijk mengsel van schijnbare nonchalance en messcherpe precisie transformeert ze naar mensen (of schapen) die de theaterbezoeker niet snel zal vergeten."

De prijs wordt uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater op 11 september.

Nominatie Willemijn Zevenhuijzen voor VSCD-Mimeprijs

fotograaf: Bowie Verschuuren

Bij NTjong speelde Zevenhuijzen het afgelopen seizoen de hoofdrol in Het schaap Veronica. Ook was ze één van de vijf performers uit In mijn hoofd ben ik dun meisje, dat recent werd genomineerd voor een Gouden Krekel als meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie van het seizoen. Deze performance is nog te zien tijdens TF Jong in Amsterdam, en gaat in 2017 in reprise.

Er zijn verder drie voorstellingen genomineerd: Schwalbe speelt een tijd van Theatercollectief Schwalbe, Amadeus van De Warme Winkel & Nieuw West en Als je maar hard genoeg rent, weet niemand meer waar je bent van Theater Artemis.

De jury bestaat uit voorzitter Cees Debets (directeur Theater aan het Spui), Roy Peters (mimemaker), Paul van der Laan (mimemaker), Erica Smits (dramaturg/journalist) en Ine te Rietstap (mimemaker en artistiek leider Tweetaktfestival) en Michèle Bouwmans (Theaterprogrammeur Lux).