Stage productieleiding

Wil jij stage lopen in het theater?  Vanaf 24 augustus 2015 bieden wij je de mogelijkheid een productie stage te lopen bij de producties Het schaap Veronica en KLAAS in de regie van Noël Fischer.

Het schaap Veronica is een vrolijke, eigenzinnige familievoorstelling over het beroemde schaap van Annie M.G. Schmidt die het hart van jong en oud verovert. Een knusse, gezellige en burgerlijke wereld die op hilarische wijze te grazen wordt genomen met liedjes en sing-a-long voor jong publiek. KLAAS is een nostalgisch, Oudhollands Sinterklaasverhaal van de bekende Nederlandse jeugdauteur W.G. van de Hulst. Een vertelling met de smaak van warme chocolademelk en de geur van pepernoten die doet denken aan Heijermans’ Op hoop van zegen, maar dan voor jonge kinderen.

Werkzaamheden
Je ondersteunt de productieleider met de uit te voeren productiewerkzaamheden. Je hebt contacten met decor-en kostuumontwerpers, je voert overleg met de techniek en ondersteunt de coördinatie van voorstellingen en begeleiding van de tournee.

Wij denken dat dit een interessante en leerzame stage is voor een zelfstandige en ondernemende student die studeert aan de theaterschool opleiding productie/ regieopleiding of een opleiding theaterwetenschappen volgt.

Begeleiding 
Bij deze stage word je begeleid door een professional en werk je actief mee aan de totstandkoming van deze producties. Natuurlijk geven wij graag ruimte aan eigen initiatief en onderzoek. 

Stageperiode 
Deze stageplaats is voor 4 dagen per week in de periode 24 augustus tot en met 24 januari 2016. Je ontvangt een stagevergoeding conform cao theater €240,- bruto  per maand.

Wie wij zijn 
Het Nationale Toneel is het grootste theatergezelschap van Nederland en het stadsgezelschap van Den Haag. Wij brengen onder artistieke leiding van Theu Boermans wereldrepertoire dat inzoomt op de dilemma’s en uitdagingen van onze tijd. We zijn te zien in de schouwburgen en vlakke vloertheaters in Den Haag en in het land, met voorstellingen voor volwassenen én jeugd (NTjong).

NTjong maakt theater voor iedereen met een jong hart. Soms nieuw, soms bekend, maar altijd anders en onverwachts. NTjong speelt niet alleen in het theater maar ook op school en in de buurt met voorstellingen en educatie. De artistieke leider van NTjong is Noël Fischer.

Ben je enthousiast geworden?
Neem dan contact op met Meeke Beumer (productieleider)  070-3181444. Je reactie ontvangen wij graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk 21 juni 2015. Je kan je sollicitatie sturen naar vacatures@nationaletoneel.nl.