Voortgezet Onderwijs

NTjong speelt alweer 3 jaar in theaters en op festivals door het hele land en natuurlijk op scholen in Den Haag. Veel jongeren zagen afgelopen schooljaar Titus of In mijn hoofd ben ik een dun meisje. We kwamen in de klas voor workshops of de leerlingen kwamen naar het NTjong-laboratorium aan de Kerkstraat. En we zijn nog lang niet klaar. Voor het schooljaar 2016-2017 staan weer mooie voorstellingen en projecten op stapel. 

We spelen voor het voortgezet onderwijs Lord of the Flies (12+) gebasseerd op de wereldberoemde roman van William Golding.

Onze voorstellingen zijn geschikt voor alle schooltypes. Ook verwelkomen wij graag het speciaal onderwijs. Soms vraagt dat extra voorbereiding, op school of voor aanvang van de voorstelling. We gaan graag in gesprek over dit programma op maat. Voor elke voorstelling organiseren we een docentenbijeenkomst bij ons in huis. We vertellen over de achtergronden van de voorstelling, wonen een gedeelte van een repetitie bij en gaan dieper op het educatiemateriaal in. Een mooie gelegenheid om een beeld te krijgen van wat de leerlingen te wachten staat. 

NTjong speelt niet alleen maar voorstellingen om daarna gauw weer te vertrekken. Nee, we willen onze toeschouwers leren kennen. We willen weten waar ze wonen, wat ze denken en hoe ze vorm geven aan zichzelf en de stad waarin ze leven. We komen op scholen en in wijken, of blijven ‘thuis’ en nodigen ons jonge publiek uit te komen spelen, filosoferen en maken. We maken educatiematerialen, workshops en projecten rondom voorstellingen, verzorgen projecten op aanvraag, werken samen met onze collega’s van het Nationale Toneel en de Toneelalliantie en dagen ons publiek uit zelf maker te zijn tijdens onze Toneelateliers. Naast het ambacht toneel en werken met theatrale vormen is er een belangrijke plaats weggelegd voor het filosofisch gesprek. Filosoferen met kinderen gaat niet over het leren van een waarheid maar wel over het onderzoek naar dingen waar we niet direct een antwoord op weten.

Educatieprogramma's Voortgezet Onderwijs seizoen 2016-2017

Lord of the Flies - klas 1 t/m 6 (alle niveaus)
Het NTjong heeft een nieuwe programmalijn ontwikkeld waarin kwalitatief hoogstaand jeugdtheater en cultuureducatie op nationale schaal samen gaan genaamd Coming of Age. Doelbewust zoeken we daarbij contact met de doelgroep tieners (12+). In dit genre staat de weg naar volwassenheid en de ontwikkeling van het individu in relatie tot de maatschappij centraal. De eerste titel is het bekende literaire werk Lord of the Flies van William Golding over een groep jongens die op een onbewoond eiland terecht komen en daar hun eigen samenleving moeten creëren met alle gevolgen van dien.

Wilt u meer weten over de voorstelling en het educatietraject bij Lord of the Flies ga dan naar: www.ntjong.nl/educatielord.

Contact over educatie bij NTjong: leo.sterrenburg@nationaletoneel.nl / 070 31 81 495